Jednoduchý recept

Losos s avokádovo-okurkovou salsou

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 66004
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 ks Avokádo
1 kávová lžička Bazalka sušená
1 polévková lžíce Cibule sušená
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
500 g Losos - filety
2 ks Okurka salátová
1 kávová lžička Oregano sušené
2 polévková lžíce Paprika sladká mletá
1 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
7% Sacharidy 27 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 486 mg
53% Bílkoviny 30 g

Losos s avokádovo-okurkovou salsou postup přípravy receptu:

1

Olivový olej smícháme s mletou paprikou, sušenou cibulí, solí, oběma pepři, tymiánem, bazalkou a oreganem. Touto směsí potřeme lososa nakrájeného na jednotlivé porce.

2

Pečeme ho 15-20 minut na 200 °C.

3

Mezitím si připravíme salsu: avokádo a okurky nakrájíme na malé kostičky a smícháme s citronovou šťávou a nasekanou šalvějí. Osolíme a opepříme podle chuti.

4

Lososa podáváme se salsou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept