Domácí česnekové krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí česnekové krutony
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66017 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
500 g | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Koření Italia |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 201,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí česnekové krutony postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170 °C. |
2 | Chléb nakrájíme na malé kostičky a dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zastříkneme je olivovým olejem a rozpuštěným máslem, posypeme utřeným česnekem, solí, pepřem a italským kořením. |
3 | Promícháme rukama, aby byly všechny krutony obalené. |
4 | Pečeme 15-20 minut dozlatova. |
Poznámka
1