Jednoduchý recept

Krevety marinované v pivě

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 66018
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Česnek sušený
1 polévková lžíce Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
750 g Krevety tygří - loupané
70 g Majonéza
50 g Noe Pšeničná mouka hladká světlá
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
7 g Pepř černý mletý
75 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
7 g Sůl
70 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 613kJ
2% Sacharidy 9 g
41% Tuky 31 g
46% Sodík 919 mg
78% Bílkoviny 44 g

Krevety marinované v pivě postup přípravy receptu:

1

Krevety oloupeme, ale necháme na nich ocásky. Vysušíme je papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme je.

2

Mezitím si připravíme dip: smícháme majonézu, smetanu, citronovou šťávu i kůru a utřený stroužek česneku. Promícháme a necháme v lednici.

3

Připravíme si dvě misky: do jedné dáme mouku a sušený česnek, do druhé pivo. Olej nalijeme do pánve a zahřejeme. Připravíme si i talíř s papírovou utěrkou na usmažené krevety.

4

Pracujeme rychle – krevety obalíme v mouce a pivě a skládáme je na pánev. Smažíme 2 minuty z každé strany – vhodným nástrojem pro otáčení krevet jsou kleště, jde to s nimi snáz. Usmažené krevety skládáme na připravený talíř.

5

Hotové krevety podáváme ihned s dipem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept