Krevety marinované v pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety marinované v pivě
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66018 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Česnek sušený |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
750 g | Krevety tygří - loupané |
70 g | Majonéza |
50 g | Noe Pšeničná mouka hladká světlá |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
7 g | Pepř černý mletý |
75 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
7 g | Sůl |
70 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 205,9mg |
Draslík | 60,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 109,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Česnek sušený, Citronová kůra, Citronová šťáva, Majonéza, Olej slunečnicový, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Noe Pšeničná mouka hladká světlá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety marinované v pivě postup přípravy receptu:
1 | Krevety oloupeme, ale necháme na nich ocásky. Vysušíme je papírovou utěrkou. Osolíme a opepříme je. |
2 | Mezitím si připravíme dip: smícháme majonézu, smetanu, citronovou šťávu i kůru a utřený stroužek česneku. Promícháme a necháme v lednici. |
3 | Připravíme si dvě misky: do jedné dáme mouku a sušený česnek, do druhé pivo. Olej nalijeme do pánve a zahřejeme. Připravíme si i talíř s papírovou utěrkou na usmažené krevety. |
4 | Pracujeme rychle – krevety obalíme v mouce a pivě a skládáme je na pánev. Smažíme 2 minuty z každé strany – vhodným nástrojem pro otáčení krevet jsou kleště, jde to s nimi snáz. Usmažené krevety skládáme na připravený talíř. |
5 | Hotové krevety podáváme ihned s dipem. |