Bulka s trhaným vepřovým - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 430 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulka s trhaným vepřovým
Celkový čas: | 430 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 420 minut |
Autor: | jakl |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 66022 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
100 ml | Majonéza |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 ks | paprička jalapeňo |
1 polévková lžíce | Paprika sladká mletá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
50 ml | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová plec |
16 ks | Žemle tmavá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 236,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 23,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majonéza, Oregano sušené, Pomerančová šťáva, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Žemle tmavá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením, Paprika sladká mletá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bulka s trhaným vepřovým postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme ve vodě a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř. |
2 | V malé misce smícháme kmín, oregáno a papriku. Touto směsí posypeme vepřově maso a nakonec potřeme olivovým olejem. |
3 | Maso dáme do pekáče, přidáme najemno nasekanou jalapeňo, cibuli i stroužky česneku. Podlijeme pivem a pomerančovou šťávou. Pečeme na 120 °C asi 7,5 hodin. Podle potřeby můžeme podlít vodou. Pak zvýšíme teplotu na 180 °C a pečeme půl hodiny. |
4 | Vytáhneme z trouby a necháme pár minut odpočívat, poté maso natrháme vidličkami. Promícháme ho s výpekem. |
5 | Bulky rozpůlíme a rozdělíme do nich trhanou masovou směs. Doplníme majonézou a nasekanou petrželkou a podáváme. |