Jednoduchý recept

Pečený lilkový dip

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 66036
Kategorie: Rizota

Ingredience

4 ks Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Citrony
1 kávová lžička Kmín mletý
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika sladká mletá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 355kJ
2% Sacharidy 8 g
10% Tuky 8 g
10% Sodík 197 mg
3% Bílkoviny 1 g

Pečený lilkový dip postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout.

3

Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka.

4

Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy.

5

K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept