Jednoduchý recept

Pečená dýňová a květáková polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 66039
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 kávová lžička Česnek sušený
1 ks Dýně
1 kávová lžička Koření Italia
1 ks Květák
400 ml Mléko kokosové
3 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika sladká mletá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
800 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
15% Sacharidy 53 g
29% Tuky 22 g
41% Sodík 816 mg
22% Bílkoviny 13 g

Pečená dýňová a květáková polévka postup přípravy receptu:

1

Dýni nakrájíme na podélné plátky, zbavíme ji semínek.

2

Květák nakrájíme na růžičky.

3

Plech vyložíme pečícím papírem. Naskládáme na něj dýni, kterou zastříkneme lžící olivového oleje a sušeným česnekem. Osolíme a opepříme. Pečeme 50 minut na 200 °C.

4

Zbylý olej smícháme s utřeným česnekem, paprikou, kořením, solí a pepřem. Touto směsí potřeme květák a také ho rozprostřeme na pečící plech. Pečeme jen 25 minut.

5

Kokosové mléko ohřejeme spolu s vývarem a přidáme květák a dýni. Rozmixujeme dohladka.

6

Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept