Jarní avokádový toast s vejcem a pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní avokádový toast s vejcem a pažitkou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66048 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 polévková lžíce | Chilli papričky - vločky |
300 g | Chléb toastový |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Pažitka |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 540,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 747,9mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Chléb toastový, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní avokádový toast s vejcem a pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba opečeme dohněda. |
2 | Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem. |
3 | Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba. |
4 | Vejce osmažíme jako volské oko. Posadíme je na toast, posypeme pažitkou a chilli a podáváme. |