Jednoduchý recept

Vepřový guláš s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6605
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
4 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
750 g Vepřové plíce

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
3% Sacharidy 10 g
14% Tuky 11 g
4860% Sodík 97 g
52% Bílkoviny 29 g

Vepřový guláš s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.

2

Zhruba deset minut před koncem dušení přidáme do šťávy čtyři oloupaná a nakrájená rajčata.

3

Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.

4

Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept