Šunkovo-sýrové crépes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunkovo-sýrové crépes
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66073 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
112 ml | Mléko polotučné |
128 g | Noe Pšeničná mouka hladká světlá |
100 g | Prosciutto sušené |
100 g | Sýr Gruyére |
2 ks | Vejce slepičí |
75 ml | Voda pitná |
30 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 341,9mg |
Draslík | 118,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 756,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sýr Gruyére, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Prosciutto sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Noe Pšeničná mouka hladká světlá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šunkovo-sýrové crépes postup přípravy receptu:
1 | Rozpuštěné máslo, mléko a vodu smícháme dohromady. Přidáme vejce a mouku a vymícháme hladké těsto. |
2 | Z těsta odebereme naběračku a smažíme ji na rozpálené pánvi potřené olejem – vždy se snažíme o co nejtenčí palačinky. Usmažené dáváme stranou. |
3 | Naplníme je strouhaným sýrem a nakrájeným prosciuttem a podáváme. |