Citronové hrudky s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronové hrudky s polevou
Citronové hrudky s polevou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 66080 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
150 g | Borůvky |
1 ks | Citrony |
128 g | Cukr moučka |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Kypřící prášek do pečiva |
5,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
256 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
190 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 34,1mg |
Draslík | 30,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 11,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citrony, Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Citronové hrudky s polevou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. |
2 | Smícháme mouku, kypřící prášek, sůl, třtinový cukr a promícháme. Poté přidáme 5 lžic studeného nastrouhaného másla a dobře promícháme. Do směsi přidáme citronovou kůru z 1 citronu a borůvky a smetanu. |
3 | Vytvoříme 12 kopečků, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20 minut. |
4 | Na polevu si smícháme citronovou šťávu (potřebujeme asi 38 ml), rozpuštěné zbylé máslo a cukr moučka. Šleháme dohladka. Polevou přelijeme hrudky a po vychlazení podáváme. |
Vyzkouším