Mini bylinkové fritatas - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mini bylinkové fritatas
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66085 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr kozí |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 508,3mg |
Draslík | 212,0mg |
Vláknina | 975,5mg |
Vitamín A | 913,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Sýr kozí, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mini bylinkové fritatas postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. |
2 | Ve velké míse vyšleháme vejce, sůl a pepř. Přidáme nasekanou bazalku, nadrobený kozí sýr a strouhaný parmazán. Tuto směs rozdělíme do pečící formy na muffiny (pokud máte už starší formu nebo méně kvalitní formu, vyložte tuto formu pečícím papírem). Každý jeden důlek na muffiny naplníme jen do 2/3 výšky formy. |
3 | Pečeme 10-12 minut, dokud vejce neztuhnou. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Fritatas skvěle chutnají s čerstvým pečivem a zeleninou.
Skvělé