Trhané kuřecí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 370 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhané kuřecí maso
Celkový čas: | 370 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 360 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 66087 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
6 ks | Kuřecí stehna |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 ml | Salsa rajčatová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 249,0mg |
Draslík | 708,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 478,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuřecí stehna, Salsa rajčatová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Trhané kuřecí maso postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna zbavíme kůže a kostí – vyřízneme je ale tak, abychom získali z každého stehna jeden kus masa vcelku. Osolíme a opepříme je z obou stran. |
2 | Do hrnce dáme olivový olej a salsu a stehna a na velmi mírném plameni vaříme 5-6 hodin. |
3 | Poté kuře odstavíme a až bude trošku vystydlé, roztrháme ho dvěma vidličkami podle toho, jak jdou vlákna masa. |
Poznámka
Takovým masem můžeme plnit sendviče, hamburgery nebo tortilly.
Trvá to dlouho, ale výsledek stojí za to!