Vepřový guláš s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš s fazolkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6610 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
306 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 136,0mg |
Draslík | 687,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 346,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý. |
2 | Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme. |
3 | Do hotového guláše přidáme lžíci rajčatového protlaku a 2 šálky šikmo pokrájených sterilovaných fazolek. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.