Jednoduchý recept

Vepřový guláš s fazolkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6610

Ingredience

1 ks Cibule
306 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
1 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
2% Sacharidy 8 g
55% Tuky 41 g
26% Sodík 524 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřový guláš s fazolkami postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.

2

Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.

3

Do hotového guláše přidáme lžíci rajčatového protlaku a 2 šálky šikmo pokrájených sterilovaných fazolek.

Poznámka

Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept