Loštický řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Loštický řízek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 66106 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
500 g | Maso mleté - mix |
50 ml | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Tvarůžky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 444,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 21,0mg |
Vláknina | 66,3mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Sýr Tvarůžky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Loštický řízek postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso smícháme se strouhanými tvarůžky, osolíme, opepříme a přidáme vejce. Vše pořádně promícháme a tvoříme malé placičky. |
2 | Tyto placičky obalíme ve strouhance a smažíme na vysoké vrstvě oleje dozlatova. |
Výborné