Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (5%)
ID receptu: 66145
Kategorie: Rizota

Ingredience

Těsto
10 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 204 kcal
Kilojoule 853kJ
10% Sacharidy 37 g
4% Tuky 3 g
5% Sodík 106 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pizza bread na grill postup přípravy receptu:

1

Je potřeba gril s víkem a ovládat nepřímé grilování. Těsto kyne cca 30 minut + 10 minut. Čas kynutí těsta odpovídá rozpalu grilu na dřevěné uhlí. Je potřeba mít připravený a rozehřátý gril (záleží na grilu, gril na dřevěné uhlí roztápíme na 200°C).

2

TĚSTO V 'obrovské' míse smícháme mouku se sušeným droždím a se solí a vše promícháme. Mouku si necháme otevřenou po ruce (protože jí budeme dle potřeby přimíchávat).Přidáme olivový olej.Přidáme jogurt nebo kyšku a promícháme lžící.Připravíme si olivový olej (otevřeme a dáme si ho aby byl po ruce).Umyjeme si ruce a od této chvíle už používáme ruce. Do směsi přidáváme vodu nebo mouku dokud nevznikne mírně lepivé těsto (lepí se na ruce, ale lze ho z rukou lehce odlepit). S moukou opatrně, spíše dlouho hněteme těsto než přidáme vodu nebo mouku (pokud se přidá moc vody a moc mouky je ve výsledku těsto tvrdé).Těsto v ruce pokapeme olivovým olejem a uhladíme ho aby olej byl kolem celého těsta.Vložíme těsto zpět do mísy a necháme vykynout cca 30 minut (záleží na teplotě, tlaku, vlhkosti a kolik jsme přidali vody a mouky) pod útěrkou.

3

MARINÁDA Připravíme si marinádu nejlépe z čerstvých bylinek.Všechny bylinky najemno nasekáme a vložíme do menší misky.Přilijeme přiměřeně olivového oleje.Dva stroužky česneku (klidně více, záleží na kvalitě česneku) rozetřeme se třemi lžičkami soli a přidáme do misky s olejem a bylinkami.

4

PŘÍPRAVA NA GRILOVÁNIPřipravíme si ke grilu mašlovačku a nejlépe proutěný košík nebo talíř na ktrerém je útěrka (aby se těsto nezapotilo ze spoda po vyndání z grilu).Připravíme si čtyři obdélníky s hrubšího alobalu (cca 30x20 cm).Po vykynutí rozdělíme těsto na čtyři bochánky. Tyto bochánky položíme na připravený alobal a roztáhneme (zploštíme) aby pokrývaly skoro 3/4 plochy alobalu. A necháme ještě nakynout cca 10 minut (pokud by těsto už bylo dost nakynuté a roztahovalo se moc k okraji alobalu, tak ho dáme na gril dříve).

5

GRILOVÁNI Na gril položíme těsto na alobalu a zavřeme víko. Těsto se hezky nafoukne a po povrchu oschne.Po cca 10 minutách (záleží na grilu) kdy těsto je na povrchu oschlé a má hezky opálenou barvu do světle hněda, otočíme bochánky na druhou stranu. Sundáme alobal a grilujeme z druhé strany cca 3 minuty.Grilované bochánky při vyndání z grilu potřeme marinádou.

6

SERVÍROVÁNÍDáme si ugrilované bochánky bokem a můžeme grilovat hlavní chod (maso, rybu, zeleninu nebo sýry). Před podáváním ještě na chvíli vrátíme bochánky na gril.

7

Výsledkem je křupavá kůrčička s česneko-bylinkovou příchutí a vlhké těsto uvnitř.

8

Nedoporučuji grilovat jakékoliv pečivo během grilování masa nebo po grilování masa (se sýry nebo zeleninou není problém). Jinak pečivo natáhne chuť masa a působí těžce a mastně. Nejlépe grilujeme pečivo jako první věc hned po rozpalu grilu.

Poznámka

Marináda:
čerstvé bylinky (bazalka, rozmarýn, tymián)
2 stroužky česneku
5 lžíc olivového oleje

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Pizza bread na grill
Výborné blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept