Pizza bread na grill - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza bread na grill
Pizza bread na grill
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vasatko |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (5%) |
ID receptu: | 66145 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
10 g | Droždí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 118,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 26,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza bread na grill postup přípravy receptu:
1 | Je potřeba gril s víkem a ovládat nepřímé grilování. Těsto kyne cca 30 minut + 10 minut. Čas kynutí těsta odpovídá rozpalu grilu na dřevěné uhlí. Je potřeba mít připravený a rozehřátý gril (záleží na grilu, gril na dřevěné uhlí roztápíme na 200°C). |
2 | TĚSTO V 'obrovské' míse smícháme mouku se sušeným droždím a se solí a vše promícháme. Mouku si necháme otevřenou po ruce (protože jí budeme dle potřeby přimíchávat).Přidáme olivový olej.Přidáme jogurt nebo kyšku a promícháme lžící.Připravíme si olivový olej (otevřeme a dáme si ho aby byl po ruce).Umyjeme si ruce a od této chvíle už používáme ruce. Do směsi přidáváme vodu nebo mouku dokud nevznikne mírně lepivé těsto (lepí se na ruce, ale lze ho z rukou lehce odlepit). S moukou opatrně, spíše dlouho hněteme těsto než přidáme vodu nebo mouku (pokud se přidá moc vody a moc mouky je ve výsledku těsto tvrdé).Těsto v ruce pokapeme olivovým olejem a uhladíme ho aby olej byl kolem celého těsta.Vložíme těsto zpět do mísy a necháme vykynout cca 30 minut (záleží na teplotě, tlaku, vlhkosti a kolik jsme přidali vody a mouky) pod útěrkou. |
3 | MARINÁDA Připravíme si marinádu nejlépe z čerstvých bylinek.Všechny bylinky najemno nasekáme a vložíme do menší misky.Přilijeme přiměřeně olivového oleje.Dva stroužky česneku (klidně více, záleží na kvalitě česneku) rozetřeme se třemi lžičkami soli a přidáme do misky s olejem a bylinkami. |
4 | PŘÍPRAVA NA GRILOVÁNIPřipravíme si ke grilu mašlovačku a nejlépe proutěný košík nebo talíř na ktrerém je útěrka (aby se těsto nezapotilo ze spoda po vyndání z grilu).Připravíme si čtyři obdélníky s hrubšího alobalu (cca 30x20 cm).Po vykynutí rozdělíme těsto na čtyři bochánky. Tyto bochánky položíme na připravený alobal a roztáhneme (zploštíme) aby pokrývaly skoro 3/4 plochy alobalu. A necháme ještě nakynout cca 10 minut (pokud by těsto už bylo dost nakynuté a roztahovalo se moc k okraji alobalu, tak ho dáme na gril dříve). |
5 | GRILOVÁNI Na gril položíme těsto na alobalu a zavřeme víko. Těsto se hezky nafoukne a po povrchu oschne.Po cca 10 minutách (záleží na grilu) kdy těsto je na povrchu oschlé a má hezky opálenou barvu do světle hněda, otočíme bochánky na druhou stranu. Sundáme alobal a grilujeme z druhé strany cca 3 minuty.Grilované bochánky při vyndání z grilu potřeme marinádou. |
6 | SERVÍROVÁNÍDáme si ugrilované bochánky bokem a můžeme grilovat hlavní chod (maso, rybu, zeleninu nebo sýry). Před podáváním ještě na chvíli vrátíme bochánky na gril. |
7 | Výsledkem je křupavá kůrčička s česneko-bylinkovou příchutí a vlhké těsto uvnitř. |
8 | Nedoporučuji grilovat jakékoliv pečivo během grilování masa nebo po grilování masa (se sýry nebo zeleninou není problém). Jinak pečivo natáhne chuť masa a působí těžce a mastně. Nejlépe grilujeme pečivo jako první věc hned po rozpalu grilu. |
Výborné