Krkonošský závin s uzeným - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský závin s uzeným
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6620 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
70 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
40 g | Sádlo škvařené |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 86,4mg |
Draslík | 320,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský závin s uzeným postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si brambory ve slupce a necháme je vychladnout. |
2 | Po oloupání je umeleme, osolíme, přidáme mouku, sádlo a vejce, zaděláme vše v těsto, které necháme chvilku odpočinout. |
3 | Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli a osmahneme se strouhankou. Z těsta vyválíme placku, dáme na ni cibulku se strouhankou a přidáme najemno nakrájené uzené maso. |
4 | Smotáme v závin, zabalíme do mokrého ubrousku a vaříme přes půl hodiny ve slané vodě. Pak závin vyjmeme, nakrájíme na kolečka a podáváme s dušeným zelím. |