Recept

Krkonošský závin s uzeným

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6620
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Brambory vařené
1 ks Cibule
70 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Sádlo škvařené
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 793kJ
12% Sacharidy 42 g
32% Tuky 24 g
38% Sodík 769 mg
23% Bílkoviny 13 g

Krkonošský závin s uzeným postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si brambory ve slupce a necháme je vychladnout.

2

Po oloupání je umeleme, osolíme, přidáme mouku, sádlo a vejce, zaděláme vše v těsto, které necháme chvilku odpočinout.

3

Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli a osmahneme se strouhankou. Z těsta vyválíme placku, dáme na ni cibulku se strouhankou a přidáme najemno nakrájené uzené maso.

4

Smotáme v závin, zabalíme do mokrého ubrousku a vaříme přes půl hodiny ve slané vodě. Pak závin vyjmeme, nakrájíme na kolečka a podáváme s dušeným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept