Recept

Brambory zapečené s květákem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6624
Kategorie: Zelenina

Ingredience

750 g Brambory
0,5 kávová lžička Hořčice
1 ks Květák
50 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
30 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
14% Sacharidy 49 g
38% Tuky 29 g
15% Sodík 300 mg
43% Bílkoviny 24 g

Brambory zapečené s květákem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.

2

Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.

3

Dáme do trouby zapéci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept