Recept

Brambory zapečené v pikantní omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6625
Kategorie: Brambory

Ingredience

750 g Brambory vařené
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka dušená
100 g Sýr Eidam cihla 40%
30 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 848kJ
14% Sacharidy 51 g
53% Tuky 40 g
76% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 31 g

Brambory zapečené v pikantní omáčce postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

2

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme se smetanou na hustou omáčku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, šunku, sardele, koření a natvrdo uvařená vejce nakrájená na kostičky. Po provaření přidáme do omáčky polovinu nastrouhaného sýru.

3

Brambory naskládáme do vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a navrch nasypeme zbylý sýr a přidáme trochu tuku. Zapečeme v troubě.

4

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept