Květák s rajčatovým protlakem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák s rajčatovým protlakem a sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6629 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Květák |
50 g | Olej stolní |
10 g | Petržel - nať |
0,1 l | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 246,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Květák, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák s rajčatovým protlakem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme do poloměkka, necháme odkapat a rozebereme jej na růžičky. |
2 | V kastrolu zpěníme tuk, osmažíme jemně nakrájený česnek, přidáme květák, petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme trochu vývarem z květáku, udusíme v troubě a pokrm dochutíme. |
3 | Podáváme na míse se sýrem nakrájeným na nudličky a s pečivem. |