Recept

Dušené kuře na zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 663
Kategorie: Maso

Ingredience

0,2 g Bobkový list
80 g Celer bulvový
80 g Cibule
40 g Citrony
0,2 g Hřebíček
2000 g Kuře
30 g Máslo čerstvé
350 g Mrkev kořen
0,2 g Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
40 g Pórek
30 g Sůl
0,1 g Tymián sušený
1 dl Víno bílé
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 033kJ
1% Sacharidy 5 g
151% Tuky 113 g
66% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Dušené kuře na zelenině postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, opláchneme a naporcujeme na jednotlivé porce. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a vložíme do pekáče. Přidáme očištěný celý pórek, omytý, očištěný a na čtvrtky nakrájený celer, mrkev, petržel, vše zalijeme vodou a pod poklicí v troubě dusíme.

2

Po chvíli dušení přidáme bobkový list, celý pepř, tymián, oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, sůl a vše dusíme doměkka.

3

Téměř udušené kuře přeložíme do jiného pekáče a zalijeme procezenou šťávou z kuřat, přilijeme bílé víno a necháme kuřata dodusit.

4

Do hotového pokrmu přidáme uvařenou a na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, máslo a provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept