Fazole a la guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole a la guláš
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6630 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
116 g | Fazole bílé |
1 špetka | Kmín celý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
250 g | Vepřová uzená plec |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazole bílé, Kmín celý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole a la guláš postup přípravy receptu:
1 | V litru vody namočíme předem fazole. |
2 | Poté ve stejné vodě uvaříme s uzeným masem a kmínem. |
3 | Po půl hodině přidáme nakrájené brambory. |
4 | Nakrájíme kysané zelí, podlijeme vodou a doměkka dusíme. |
5 | Přidáme nakrájené maso, fazole, brambory a zalijeme vodou, ve které se vařily. |
6 | Na oleji osmahneme prolisovaný česnek, přidáme mletou papriku, posypeme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. |
7 | Vlijeme do polévky, osolíme a necháme přejít varem. |