Brynzový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzový koláč
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6632 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
30 g | Droždí |
250 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
50 ml | Olej stolní |
3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Brynza |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní), Sýr Brynza, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzový koláč postup přípravy receptu:
1 | Mouku se solí smícháme v míse. |
2 | Ze 100ml vlažného mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který s vejcem, olejem a zbylým mlékem přidáme k mouce. |
3 | Vypracujeme hladké těsto, zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a 40 minut necháme kynout. |
4 | Poté těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a prsty vytvarujeme 2cm okraj, který potřeme olejem. |
5 | Ušleháme smetanu se solí, vmícháme rozšlehaná vejce a směs rozetřeme na těsto. |
6 | Posypeme sýrem, lžičkou rozmístíme kopečky brynzy smíchané s paprikou. |
7 | Pečeme na 225 stupňů, když začne koláč růžovět dopékáme na 180 stupňů. |