Bramborové suflé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové suflé
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6636 |
Ingredience
700 g | Brambory |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1,5 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 470,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové suflé postup přípravy receptu:
1 | Zbylou bramborovou kaši dochutíme muškátovým oříškem. |
2 | Žloutky oddělíme od bílků. Ke kaši vmícháme žloutky smíchané s bramborovým škrobem a se dvěma třetinami sýra nakrájeného na kostičky. |
3 | Vmícháme tuhý sníh z bílků. |
4 | Vymažeme máslem zapékací misky, naplníme směsí a poklademe zbylým sýrem nakrájeným na plátky. |
5 | Upečeme dozlatova, posypeme pažitkou a podáváme. |