Polévka melencová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka melencová
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 6657 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
9% Sacharidy 31 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 219 mg
22% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 98,3mg |
Draslík | 19,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka melencová postup přípravy receptu:
1 | Z mouky a vejce zpracujeme tuhé nudlové těsto. |
2 | Těsto rozdrobíme mezi prsty a zavaříme do osoleného mléka zředěného vodou. Polévku povaříme. |
3 | Nakonec přidáme kousek másla. |