Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 666
Kategorie: Maso

Ingredience

75 g Celer bulvový
110 g Cibule
2000 g Kuře
150 ml Mléko polotučné
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
75 g Mrkev kořen
0,5 g Nové koření celé
8 g Paprika mletá sladká
40 g Slanina vepřová
75 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
75 g Tuk
1 dl Víno bílé
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 426kJ
3% Sacharidy 9 g
54% Tuky 41 g
48% Sodík 969 mg
70% Bílkoviny 40 g

Valtické kuře postup přípravy receptu:

1

Kuřata očistíme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Na části tuku je po obou stranách opečeme.

2

Maso vyjmeme a přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli, kterou na zbylém tuku osmažíme dozlatova. Zasypeme paprikou, necháme zpěnit a vložíme kuřata, nové koření, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

3

Potom kuřata vyjmeme, vydusíme na tuk šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a provaříme. Přilijeme smetanu a mléko.

4

Omáčku přecedíme, přidáme na kostičky nakrájený celer a mrkev, předem podušené na slanině, zalijeme vínem a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept