Jednoduchý recept

Vepřový guláš se šunkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6664

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Kmín drcený
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Sůl
750 g Vepřové plíce
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 236kJ
2% Sacharidy 7 g
19% Tuky 14 g
4860% Sodík 97 g
61% Bílkoviny 34 g

Vepřový guláš se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Na sádle zpěníme očištěnou a drobně rozkrájenou cibuli. Omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso přidáme na osmahnutou cibuli, osolíme a okořeníme. Z počátku dusíme maso bez podlévání a jakmile se vlastní šťáva z masa vysmahne, podléváme po malých dávkách horkým vývarem nebo vodou. Guláš bude tak šťavnatý.

2

Jakmile je maso měkké, šťávu vysmahneme až na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a ještě chvilku dusíme.

3

Hotový guláš před podáváním posypeme šunkou nakrájenou na malé proužky a strouhaným sýrem.

4

Jako přílohu podáváme rýži, brambory, noky anebo těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept