Jednoduchý recept

Vepřový guláš zahuštěný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6666
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Okurky nakládané
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
750 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 957kJ
6% Sacharidy 23 g
41% Tuky 31 g
3303% Sodík 66 g
45% Bílkoviny 25 g

Vepřový guláš zahuštěný postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky.

2

Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka.

3

Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka.

4

Očištěné, oloupané brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě. Jakmile jsou uvařené, zcedíme je a přidáme do guláš.

5

Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami a třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept