Vepřový guláš zahuštěný II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš zahuštěný II
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6668 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2,5 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 467,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 314,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš zahuštěný II postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. |
2 | Dvě cibule rozkrájíme na jemno, zpěníme na lžíci sádla, zaprášíme sladkou paprikou a do základu přidáme hned rozkrájené maso. Vše osmahneme, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. |
3 | Mezitím si zvlášť připravíme z 1/2 lžíce sádla a mouky jíšku a ještě horkou, nezalitou ji přimícháme k masu. Vše řádně rozmícháme a společně dusíme do měkka. |
4 | Hotový guláš posypeme na drobno nakrájenými znojemskými okurkami, třetí cibulí rozkrájenou na kroužky a osmahnutou na zbytku sádla. |
Poznámka
Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.