Hovězí grilované bifteky s omáčku salsa verde - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí grilované bifteky s omáčku salsa verde
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6669 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 162,0mg |
---|---|
Cholesterol | 252,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 132,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí grilované bifteky s omáčku salsa verde postup přípravy receptu:
1 | Aby se biftek rovnoměrně propekl a zachoval tvar ovážeme ve střední výšce kolem každého nit. Maso potřeme olejem, ochutíme pepřem a pečeme na venkovním grilu nad žhavým uhlím po každé straně 3min pro krvavé steaky, 4min pro středně propečené nebo cca 6min pro dobře propečené steaky. Poté maso osolíme, necháme 5min odpočinout a odstraníme nit. |
2 | Podáváme teplé dozdobené např.kopečkem omáčky Salsa verde. |
Poznámka
Omáčku Salsa verde připraváme podle receptu \"Salsa verde\"