Černá chlebová polévka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černá chlebová polévka s klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 667 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
250 g | Chléb konzumní |
1 l | Hovězí vývar základní |
100 g | Klobása Dunajská |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 2,1mg |
Draslík | 161,2mg |
Vláknina | 71,0mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Černá chlebová polévka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Chléb nalámeme na malé kousky a necháme mírně rozvařit v hovězím vývaru. |
2 | Osolíme, okořeníme mletým pepřem a muškátovým květem. |
3 | Klobásu nakrájíme na kolečka, osmažíme a vkládáme do talířů. |
4 | Přelijeme polévkou a posypeme strouhaným chlebem, který nejprve osmažíme na másle. |