Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 6670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 ks | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
4 polévková lžíce | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 72,9mg |
Draslík | 533,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš se zeleninou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso nakrájíme na kostky. |
2 | Očištěnou cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle, přidáme maso, osolíme, chvilku podusíme. Poté přidáme rozkrájené kysané zelí. |
3 | Po 15 minutách dušení přidáme spařená a oloupaná rajčata (pokud nemáme rajčata, přidáme rajčatový protlak) a vše dodusíme do měkka. |
4 | Na závěr šťávu zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce povaříme. |
5 | Jako přílohy podáváme noky, rýži a chléb. |