Pepřené vepřové kotlety s octem balsamico - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřené vepřové kotlety s octem balsamico
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 400,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Chilli paprička, Pepř černý celý, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřené vepřové kotlety s octem balsamico postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru vložíme česnek, celý pepř, sušený tymián, rozdrcené chilli papričky, ocet a olej a suroviny rozmixujeme na hrubou kaši. |
2 | Z kotlet odřízneme přebytečný tuk a obalíme je v připravené marinádě z obou stran. |
3 | Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 8-10min po každé straně. Mezitím potíráme ještě octem balsamico. Poté ihned podáváme. |