Vepřový guláš s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový guláš s kysaným zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6677 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
0,3 l | Zakysaná smetana |
300 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 141,9mg |
Draslík | 795,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 592,5mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový guláš s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, podusíme na části sádla. Přidáme očištěné maso nakrájené na kostky, osolíme a bez podlévání dusíme do vysmahnutí šťávy. |
2 | Poté přimícháme papriku, zamícháme a podlijeme trochou vývaru. Dusíme téměř do měkka. Jakmile je maso téměř měkké, přidáme překrájené, vymačkané zelí a dusíme. |
3 | Mezitím si připravíme ze zbytku sádla a hladké mouky jíšku a ještě horkou ji přimícháme do guláše. Vaříme ještě zhruba 8 minut. |
4 | Na závěr přimícháme smetanu a guláš necháme přejít varem. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme knedlíky, chléb a bramborové noky. Vepřové maso by mělo být prorostlé.
Tento guláš znám pod názvem - segedínský. Já osobně většinou používám sladkou smetanu a dávám jí méně. Palec nahoru.