Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6680 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
4 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Rukola |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 724,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 342,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibule, Cibulka jarní, Citrony, Cukr krupice, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálené pánvi orestujeme ze všech stran cibuli nakrájenou na osminky. |
2 | Poté v míse smícháme rukolu, cibuli, oloupané a nakrájené avokádo a hoblinky parmazánu. |
3 | Zalijeme zálivkou, kterou smícháme ze šťávy vylisované z citronu, cukru, oleje a jemně pokrájených cibulek. |
4 | Ochutíme solí a pepřem a podáváme. |