Jednoduchý recept

Vepřové řízky nebo kotlety dušené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 6681
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Kmín celý
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,118 kcal
Kilojoule 4 678kJ
52% Sacharidy 187 g
22% Tuky 17 g
4848% Sodík 97 g
90% Bílkoviny 51 g

Vepřové řízky nebo kotlety dušené postup přípravy receptu:

1

Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo a kotlety na něm opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.

3

Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.

Poznámka

Namísto kotlet můžeme použít maso z vepřové kýty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept