Jednoduchý recept

Vepřové kotlety na cibuli

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Vepřové kotlety na cibuli 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6682

Ingredience

1 ks Kmín celý
1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 ks Sůl
4 ks Vepřové kotlety

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,118 kcal
Kilojoule 4 678kJ
52% Sacharidy 187 g
22% Tuky 17 g
4848% Sodík 97 g
90% Bílkoviny 51 g

Vepřové kotlety na cibuli postup přípravy receptu:

1

Kotlety otřeme navlhčenou utěrkou, nařízneme u žeberní kosti, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli rozkrájenou na jemno, přidáme kotlety a opečeme z obou stran, až dostanou pěknou barvu. Poté kotlety mírně podlijeme vývarem, přikryjeme a dusíme do měkka. Dle chuti můžeme ke kotletám přidat kmín.

3

Jako přílohy podáváme vařené brambory, rýži, zeleninu, saláty.

Poznámka

Namísto kotlet můžeme použít maso z vepřové kýty.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vepřové kotlety na cibuli
Dnes jsem dělala vepřové kotlety, kmín mám ráda, ale dnes mi vyhovoval hrubě drcený pepř. Podávala jsem k nim růžičkovou kapustu na slanině a brambory vařené ve slupce. Hladkou mouku jsem použila na zahuštění šťávy ke konci dušení, maso jsem s ní nezaprašovala. Doporučuji jako první na tuku zprudka opéct maso, vyjmout ho a pak přidat cibuli. Jde to i tak jak uvádí recept, ale cibule se může připalovat. V receptu v ingrediencích chybí cibule a je špatně uvedeno množství u kmínu, soli a mouky - na kusy. Takže mouka je asi myšlena taky na lžíce, soli dáme dle potřeby a kmínu dle chuti. A cibule odhadem 200 gramů na 10 porcí. Takže z tohotu důvodu nemůže recept tak jak je psaný doporučit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept