Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6686
Kategorie: Nákypy

Ingredience

180 g Čokoláda hořká
6 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr moučkový
2 polévková lžíce Martell cognac
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,544 kcal
Kilojoule 6 458kJ
84% Sacharidy 301 g
47% Tuky 35 g
6% Sodík 110 mg
19% Bílkoviny 11 g

Čokoládové suflé postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220C.

2

Formičky nebo hrnečky vymažeme máslem, vysypeme cukrem a postavíme do pekáče vyloženého pečicím papírem.

3

Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni. Odstavíme a postupně vmícháme žloutky a koňak. Všechny bílky a cukr vyšleháme do tuhého sněhu a pomalu vetřeme do čokoládové směsi.

4

Formičky naplníme těsně pod okraj, postavíme do pekáčku a pečeme 8-10min až suflé vyběhne a povrch zpevní. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept