Vepřové maso na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na česneku
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6695 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 68,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na česneku postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky a potřeme ho utřeným česnekem se solí. |
2 | Zpěníme si na tuku nakrájenou cibuli, přidáme maso, okmínujeme a opečeme za stálého míchání. |
3 | Pak podlijeme a necháme dusit do změknutí. |
4 | Zahustíme moukou rozmíchanou v asi 1.5 dl vody a krátce povaříme. |
5 | Podáváme s brambory či bramborovým knedlíkem. |
Voňavoučký česnek vám protne celou kuchyni a měkké masíčko vám ihned zachutná. Tento recept je jednoduchý a přitom tak jedinečný. Ten prostě musíte zkusit. Dávám pět hvězdiček.