Žampionová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 670 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř bílý |
1 ks | Petržel - nať |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Zakysaná smetana |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 34,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Pepř bílý, Sádlo škvařené, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová polévka postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme je na rozpáleném másle, přisypeme nasekanou petrželku. |
2 | Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji hovězím vývarem nebo vodou, přidáme do ní žampiony a vše necháme povařit. Osolíme a opepříme. |
3 | Připravíme si houskové knedlíčky. Ty pak zavaříme v polévce a na závěr zalijeme kyselou smetanou. |
Poznámka
Dohledej recept \\"Houskové knedlíčky\\"