Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6700

Ingredience

500 g Hovězí svíčková
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
400 g Zelenina nakládaná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 599 kcal
Kilojoule 2 506kJ
4% Sacharidy 15 g
30% Tuky 22 g
35% Sodík 704 mg
104% Bílkoviny 58 g

Svíčková se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do nepřilnavé pánve vlijeme olej a rozpálíme, ze všech stran na něm opečeme očištěné a osušené panenky v celku.

2

Přendáme do pekáče a zakryjeme alobalem, pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

3

Zeleninu očistíme, pokrájíme a povaříme v osolené vodě nebo v páře.

4

Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou, přidáme lžíci vody a rozmícháme na kaši, vmícháme smetanu, sůl a pepř.

5

Maso necháme v teple asi 10 minut, pak je nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou, šťávou kterou pustila a omáčkou.

Poznámka

Pannenskou svíčkovou můžeme použít i vepřovou nebo telecí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept