Pórkovo - mandlové želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkovo - mandlové želé
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6702 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kudzu |
146 g | Mandle |
1 ks | Pórek |
3 polévková lžíce | Sirup javorový |
800 ml | Voda pitná |
2 g | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 849,6mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 20,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Sirup javorový, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kudzu, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkovo - mandlové želé postup přípravy receptu:
1 | Pórek nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a uvaříme doměkka, dvě kolečka odřízneme a odložíme. |
2 | Plátky oloupaných mandlí namočíme do dvou šálků horké vody, |
3 | rozmixujeme a přecedíme /použijeme jen tekutinu/. |
4 | Pórek, kudzu, želatinu, sirup a šťávu z mandlí společně rozmixujeme a dáme do hrnce. |
5 | Když se směs začne vařit, snížíme teplotu a vaříme až je směs lepkavá až mazlavá. |
6 | Přelijeme do misek a dáme ztuhnout do lednice. Hotový dezert zalijeme sirupem a ozdobíme kolečkem pórku. |
Poznámka
Z pórku použijeme jen bílou část.