Zapečené brambory s pórkem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s pórkem a slaninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6707 |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
5 ks | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s pórkem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory. |
2 | Nakrájíme s pórkem na kolečka a slaninu na kostičky. |
3 | Do vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, pórek, slaninu a koření. |
4 | Opakujeme, než nám dojdou suroviny, poté zalijeme smatanou a dáme zapéct. |
5 | 10 minut před koncem poklademe plátky sýra a dopečeme. |