Bejlík z husích prsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bejlík z husích prsou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6708 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Husí prsa |
100 g | Husí sádlo |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 261,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Husí sádlo, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bejlík z husích prsou postup přípravy receptu:
1 | Husí prsa připravíme den předem tak, že je protkneme kousky česneku a čerstvého zázvoru. |
2 | Následující den připravíme. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme dozlatova. Podlijeme vývarem, vložíme prsa orestovaná na troše sádla a v rozehřáté troubě dusíme doměkka. Ochutíme solí. V průběhu podléváme vývarem. |
Poznámka
Jako přílohu použijeme vařené brambory a kysané zelí.