Babiččin mřížkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččin mřížkový koláč
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6710 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
0,3 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Marmeláda ostružinová |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
1 hrst | Ořechy vlašské |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 81,7mg |
Draslík | 75,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda ostružinová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččin mřížkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto vypracujeme z mouky, másla, cukru, žloutků, kypřicího prášku, vanilkového cukru a citronové kůry. Vložíme je do lednice a necháme asi půl hodiny odpočinout. |
2 | Koláčovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Vtlačíme do ní 2/3 těsta a potřeme marmeládou. Ze zbytku těsta vyválíme úzké proužky a na koláči z nich vytvoříme mřížku. Do mezer vložíme rozpůlené vlašské ořechy. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45min dozlatova.Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |