Smetanová čokoládová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová čokoládová roláda
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 6721 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
110 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Marmeláda ostružinová |
50 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Ostružiny |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 203g |
---|---|
Cholesterol | 653,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,3mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Ostružiny, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda ostružinová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová čokoládová roláda postup přípravy receptu:
1 | Do mísy dáme cukr, máslo a vejce, prosejeme mouku, přidáme kakao, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a 2lžíce vlažné vody. Směs šleháme elektrickými metličkami dokud nevznikne husté, krémové těsto. |
2 | Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme. |
3 | Pečeme cca 8min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout, přesuneme na pečicí papír posypaný močkovým cukrem a stočíme. |
4 | Náplň utřeme z marmelády, zakysané smetany a ostružin. Roládu rozbalíme, rozetřeme náplň a opět stočíme. |
5 | Podáváme nakrájenou na plátky dozdobenou hoblinkami čokolády. |
Roláda byla chuťově moc dobrá. Těsto vláčné a měkké akorát sladké. Ostružiny jsem neměla. Náplň byla ze zakys. sm. a trochy tvarohu + ostružinová marmeláda. Osvěžující . Přesto, že mně roláda maličko popraskala, byli všichni spokojení.