Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6723 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí vývar základní |
65 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 šálek | Okurky |
70 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
50 g | Slanina vepřová |
1 ks | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 83,5mg |
Draslík | 679,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Okurky, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Navlhčenou utěrkou otřeme kotlety, nařízneme, naklepeme, osolíme a zaprášíme moukou. |
2 | Rozkrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety opečeme po obou stranách. Podléváme mírně vývarem a dusíme do poloměkka. Poté k nim přidáme očištěnou a rozkrájenou zeleninu, mírně přisolíme a dusíme, až zelenina změkne. |
3 | Na závěr přidáme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru. |
4 | Pokud namísto protlaku dáme rajče, musíme jej oloupat. |
5 | Jako přílohu podáváme rýži nebo chléb. |
Poznámka
Kotlety můžeme i vykostit.