Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6726

Ingredience

3 ks Cibule
400 g Játra hovězí
300 g Mouka pšeničná hrubá
2,5 dl Olej stolní
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
19% Sacharidy 67 g
33% Tuky 25 g
11% Sodík 220 mg
57% Bílkoviny 32 g

Kreplach postup přípravy receptu:

1

Upečeme hovězí játra, necháme vystydnout a umeleme.

2

Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k játrům. Nakrájíme nadrobno předem uvařená vejce, přidáme k játrům, opepříme a osolíme.

3

Vypracujeme tuhé vláčné těsto z mouky, vejce a trošky vody, rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverečky. Do nich pak klademe nádivku z jater, přehneme a vytvoříme taštičky (třírohé). Okrajeme stlačíme k sobě.

4

Vaříme je ve slané vodě asi 10 minut a potom je v rozehřátém tuku po obou stranách osmažíme.

Poznámka

Taštičky můžeme plnit také nádivkou z drůbežího masa a nasekanou petrželkou nebo z mletého hovězího masa s cibulí a česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept