Kreplach - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kreplach
Kreplach
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6726 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
400 g | Játra hovězí |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
2,5 dl | Olej stolní |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 389,3mg |
Draslík | 462,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra hovězí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kreplach postup přípravy receptu:
1 | Upečeme hovězí játra, necháme vystydnout a umeleme. |
2 | Osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme k játrům. Nakrájíme nadrobno předem uvařená vejce, přidáme k játrům, opepříme a osolíme. |
3 | Vypracujeme tuhé vláčné těsto z mouky, vejce a trošky vody, rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverečky. Do nich pak klademe nádivku z jater, přehneme a vytvoříme taštičky (třírohé). Okrajeme stlačíme k sobě. |
4 | Vaříme je ve slané vodě asi 10 minut a potom je v rozehřátém tuku po obou stranách osmažíme. |
Poznámka
Taštičky můžeme plnit také nádivkou z drůbežího masa a nasekanou petrželkou nebo z mletého hovězího masa s cibulí a česnekem.