Jednoduchý recept

Telecí špunty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6727
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
3 polévková lžíce Hořčice
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 dl Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
4 plátek Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
5% Sacharidy 16 g
37% Tuky 28 g
5% Sodík 101 mg
7% Bílkoviny 4 g

Telecí špunty postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme z řízků dlouhé úzké pruhy, naklepeme je, osolíme, potřeme hořčicí a posypeme najemno nakrájenou cibulí s petrželkou.

2

Smotáme je a svážeme nití, aby tvořily tlusté krátké závitky (špunty).

3

Osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme závitky, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Pak závitky vyjmeme.

4

Vydusíme zbylou šťávu, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme smetanou. Přidáme trochu vody a krátce povaříme. Závitky vložíme zpět nebo je hned klademe na talíře a přeléváme šťávou.

Poznámka

Podáváme s rýží či bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept